2011. április 1.

18. fejezet - Szabályok nélkül

A késésnek több oka is van: Az egyik, hogy a fejezet egy véletlen baleset során... kinyiffant. A másik, hogy ha bár könyörögtem, hogy egy kicsit több komi jöjjön... nem így lett.
Ezért, most egy új rendszert vezetek be. Csak akkor jön új fejezet, ha megvan az 5 komi. Ezt a számot nem fogom növelni, de szépen megvárom amíg összegyűlik és csak utána hozom a következő fejezetet. Szerintem ez még igazán elfogadható ajánlat.
Na, hogy ezt is tisztáztuk, jöhet a sokat késett új fejezet.


Chris szemszöge

- Na jó, ide figyelj te akármi… - Kezdtem indulatosan a nő arcába sziszegve a szavakat.
- Ez nem volt szép. Mi az hogy akármi? Nem akármi… egy több mint ezer éves vámpír nem akármi. – Torkolt le mosolyogva. Arcizmai mind merő nyugalomról és behozhatatlan fölényről árulkodott. – De most ne rólam beszéljünk. Jobban érdekelsz te és Bianca.
- Nem mondok semmit! – Vágok a szavába, hirtelen jött magabiztossággal.
- Persze hogy nem. – Kacagott Isobel.
Debi felé emeltem a tekintetem. Úgy tűnt már jobban van, mintha kutya baja sem lenne, bár arca eltorzult, de láthatóan nem a sebe miatt, inkább csak a kiúton gondolkozott.
- Felix kérlek, kísérd át vendégeinket ebből a nyirkos, sötét, mogorva helyről a dolgozószobába. Ott kellemesen tudunk csevegni. – Ezzel el is tűnt a vasajtó mögött.
A férfi egy gyors rántással megszabadított a székhez rögzítő kötéltől. Megdörzsöltem a kivörösödött karjaim és már álltam is fel a székből. Debi ugyan így tett. Most végre közelebbről is meg tudtam nézni a sebét, de ahogy láttam, eltűnt. Nyoma sem volt. A csodálattól tátva maradt a szám és kérdőn pillantottam Debire.
- A barátnőd kapott egy kis hosszabbítást. – Mosolygott Felix a lányra, fanyarul. – Na, gyerünk, mozgás! – Utasított minket egy kissé előre lökve Debit.
Pár perc elteltével Felix, bevezetett minket egy dolgozószobába, ahol már Isobel várt minket.
- Na végre, azt hittem már soha nem értek ide. - Örvendezett a nő. Lassan felállt a székéből, ahol eddig ült, és macska léptekkel közeledett felénk. Arcára csábító mosoly ült ki és egyenesen engem nézett. - Kérlek, foglalj helyet. - Mutatott egy kanapéra a szoba közepén. Nem volt más választásom, ezért egy szúrós tekintet kíséretében leültem.
- Hol is tartottunk? - Kérdezte, miközben mellettem kényelmesen rákönyökölt a kanapé támlájára. - Meg is van. Épp közös barátunkról, Biancáról kérdeztelek.
- Nem mondok semmit. - Jelentettem ki tőlem telhető legnagyobb bizonyossággal.
- Ezt már hallottuk. - Durmolja mögöttem Felix, Debi karját szorítva.
- Milyen bátor kijelentés. Főleg, hogy nem a saját életeddel játszol. - Biccent Debi felé.
- Ha egy ujjal is hozzáér én esküszöm...
- Mit? Mit teszel akkor?
- Halálra idegesít. - Mormolja ismét Felix, mire Isobel válasza egy szúrós tekintet.
- Felix, kérlek hagyj magunkra, és vidd a kis barátnődet is, nehogy unatkozzon. - Utasítja a férfit, mire az kilép a teremből, Debivel az oldalán. - Remek, most hogy kettesben vagyunk, végre kényelmesebben cseveghetünk.
- Rendben, csevegjünk. Hol van a bátyám és a többiek?
- Ne aggódj, azt hiszik, hogy hamarabb lejárt a munkaidő és most mind a családjukkal van.
- És ezt most higgyem is el?
- Én még soha sem hazudtam neked. - Mondta lágyan.
Alaposan mérlegeltem a szavait. Ha tényleg igaz, amit mond, tehát nem hazudott és a testvérem rendben van, akkor már nincs sok veszíteni valóm. Debi a legkeményebb csaj a világon, akit ismerek, valahogy kiszabadul, és persze Bianca már biztosan jobban van és már csak percek kérdése, hogy ránk találjon és kiszabadítson minket. De mit jelentsen az, hogy ÉN még soha sem hazudtam neked?
- Miért, ki hazudott nekem?
- Okos fiú. - Örvendezett Isobel, hogy összeraktam a nyilvánvalót.
- Mondd el amit tudsz. - Utasítom. Hangosan felnevetett, majd megfagyott az arca.
- Nem szeretem, ha utasítgatnak. - Jelenti ki komoran. - De, igazán mulattató vagy. - Közelebb hajolt és mutatóujjával végigsimított az államon. - Bianca meg sem érdemel, csak hazudik neked. Lehet, hogy inkább megtartalak magamnak... Hogy állsz a halhatatlansággal? - Kérdi könnyedén.
- Hogy érted azt, hogy hazudik? Ő soha sem hazudott nekem.
- Olyan kis naiv vagy. Mi gondolsz? csak úgy magadtól belementél ebbe a vámpír- démon világba? Csak úgy elfogadtad? Az emberek nem dolgozzák fel ilyen könnyen, hacsak nem segítünk rá egy kicsit. - Kacsintott.
- Igézet?
- Ott a pont. - Mondta játékosan és közben mutatóujjával rám mutatott. - És ott van a szex. Nagyon jó volt nem igaz? Mond csak mire emlékszel belőle?
- Hát... - Most tényleg megfogott, annak az éjszakának vannak üres járatai. Arra emlékszem, hogy megharapott és jó volt, de igazából... semmi egyet nem tudnék konkrétan mondani.
- Megharapott, nem igaz? Nem is egyszer. Mondta, hogy ez milyen hatással is van rád?
- Na, jó ebből elég!  Nem unod még? - Vágok szavába, kizárva a betolakodó, kellemetlen gondolatokat.
- Mit? - Kérdi ártatlan szemekkel.
- Hagyd abba a játszadozást és mondd meg, hogy mit akarsz tőlem, vagy ha nem akkor engedj el minket. - Indulatos lettem, és már tényleg elegem volt ebből a napból.
- Soha. - Közelebb hajolt és már suttogta a szavakat. - A játék csak most kezdődik.
- És mik a szabályok? - Kérdem incselkedve.
- Nincsenek. És ez a legjobb benne.
- És nekem mit kell tennem?
- Csak adj át egy üzenetet a barátunknak. És már mehetsz is hozzá, hogy tovább hülyíthessen.
- Ennyi? Ezért raboltál el? Hogy átadjak egy üzenetet?
- Egyenlőre.
Hát ez kész röhej. Ez a nő nem komplett. Csak azért rabolt el és azért dúlta fel az irodát, lövette le Debit, majd mentette meg az életét, hogy postást játsszak.
- És mi lenne ez az üzenet?
- Il gioco inizia!  A játék megkezdődött.

5 megjegyzés:

  1. Sziaa Dana (:
    azta... ez nagyon izgi rész volt csak rövid =/ de tetszett *.* milyen játék?! O.o és ők honnan is merik egymást Bianca-val?? egyátalán ki ő?? :O jajj annyi kérdés van úgyhogy remélem hamar meg lesz az 5 komi *.* :D xoxo (:

    VálaszTörlés
  2. Szia.
    nagyon jó rész volt, bár nekem ez az Isobel nem szimpi :D
    siess a kövivel puszi

    VálaszTörlés
  3. ez nagyon jó lett !!!várom következőt :) csak így tovább :D

    írta: Shilena

    VálaszTörlés
  4. jó lett siess a kövivel puszi

    VálaszTörlés
  5. szupi lett!!!!
    siess a kövivel!

    pussz: betti

    VálaszTörlés